Nová Kia cee´d přichází na český trh

Autor: Pavel Srp - 26. 4. 2012


Zcela nová Kia cee´d se poprvé ukázala světu letos v březnu na autosalonu v Ženevě. Nyní přichází také na český trh. Nový cee’d
je sofistikovanější, hospodárnější, kultivovanější a ve srovnání s předchůdcem nabízí dále vylepšené jízdní vlastnosti. Těmito atributy hodlá navázat na fenomenální úspěchy první generace a dále posílit image a postavení značky Kia.

„Původní cee’d byl pro značku Kia významným milníkem, který jí umožnil poprvé konkurovat nejlepším modelům v nabitém segmentu vozů nižší střední třídy. Kia cee´d druhé generace je opět skvělým automobilem s velmi sexy designem, ještě vyšší úrovní kvality a spolehlivými, výkonnými motory výlučně spojenými se 6stupňovými převodovkami“, říká Vít Pěkný, generální ředitel Kia Motors Czech.

Nový cee´d přichází do českých showroomů 26. dubna a má ty nejlepší předpoklady nejen navázat na úspěchy předchůdce, ale oblíbený bestseller v prodejích také překonat. Za cenu od 284 980 Kč získá zákazník atraktivní, prostorný vůz s kvalitním, komfortním interiérem a kultivovaným jízdním projevem – ideální kombinaci užitné hodnoty a elegance za velmi příznivou cenu. To vše s tovární zárukou Kia na 7 let/150 000 km, která je navíc plně přenositelná na další majitele.

V České republice je nový cee’d k dispozici se škálou motorů nabízejících výkony od 66 kW (90 k) do 99 kW (135 k). Na výběr budou dva benzinové motory – 1.4 MPI a 1.6 GDI o výkonech 73 kW (100 k), resp. 99 kW (135 k) – a k tomu naftové motory – 1.4 WGT s výkonem 66 kW (90 k) a 1.6 VGT s výkony 81 kW (110 k) a 94 kW (128 k).

Všechny motory budou spojeny výlučně s 6stupňovými převodovkami. Motory o objemu 1.4 litru budou nabízeny s šestistupňovou manuální převodovkou. Motor 1.6 CRDi se bude alternativně dodávat také s 6stupňovou automatickou převodovkou a motor 1.6 GDI se zcela novou dvouspojkovou automatickou převodovkou DCT (Dual Clutch Transmission). Převodovka DCT je plodem vlastního vývoje Kia, která se tak řadí mezi prémiové výrobce automobilů s vlastním dvouspojkovým systémem.

„Cee´d se již jednou výrazně zapsal do historie značky Kia. Nový cee´d je natolik kvalitním vozem, že jistě bude pro naši značku znamenat další ohromný posun. Má obrovský potenciál pro další růst našich prodejů a dále tak přispěje ke zvýšení image
a zlepšení vnímání značky Kia,“ uzavírá Vít Pěkný.

Tisková zpráva/-PS-

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru