Mitsubishi ASX oceněno za vysokou bezpečnost

Autor: Pavel Srp - 22. 3. 2012


Mitsubishi ASX (model v USA známý pod názvem Outlander Sport) získal ve Spojených státech amerických od Pojišťovacího institutu pro bezpečnost silničního provozu (IIHS) nejvyšší ocenění za bezpečnost „Top Safety Pick“. IIHS je nezisková agentura, která se zabývá výzkumem vozidel a nárazovými testy. ASX se tak připojil spolu s modelem Lancer, kompaktním sportovním sedanem, do elitní skupiny produkčních vozů, jež dosáhly nejvyšší známky IIHS v rámci crash testů.

K tomu, aby mohl vůz obdržet od IIHS ocenění „Top Safety Pick“, musí získat hodnocení „dobrý“ ve všech typech prováděných nárazových testů. Mitsubishi ASX byl ohodnocen jako „dobrý“ v těchto klíčových oblastech:

1. Čelní náraz – jedná se o speciální typ testu, kdy je čelnímu nárazu v první fázi vystaveno pouze 40% čelní plochy vozidla.
2. Boční náraz.
3. Pevnostní zkouška střechy.
4. Ochrana proti zadnímu nárazu.

K  pozitivnímu hodnocení modelu Mitsubishi ASX přispívá i použití plechů z vysokopevnostní oceli, které zajišťují snížení hmotnosti vozu a zároveň zvýšení bezpečnosti při nárazu. Kromě toho zlepšují bezpečnost kolenní airbagy řidiče a také optimalizovaná struktura karoserie.

Není to poprvé, kdy byl kompaktní crossover od Mitsubishi oceněn za svou vynikající bezpečnost. V Evropě získal Mitsubishi ASX maximální hodnocení pět hvězdiček v nárazových testech Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) v roce 2011 a v roce 2010 získal maximální hodnocení pět hvězdiček v Austrálii v nárazových testech od ANCAP (Australasian New Car Assessment Programme).

Tisková zpráva/-PS-

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru