RZ s vlastním textem již začátkem příštího roku?

Autor: Pavel Srp - 6. 3. 2012


Ano, vypadá to tak. Již začátkem roku 2013 bychom si mohli na registrační značku svého vozidla zvolit vlastní text. O tom jsme vás již před několika měsíci informovali. Dnes se k nám dostala zásadní informace, že Ministerstvo dopravy již zpracovaný návrh zákona odeslalo vládě k projednání.

Pokud vše půjde hladce, zákon by mohl být do konce léta schválen a do dalšího půl roku by mohl vejít v platnost. To by tedy vycházelo na začátek příštího roku. Je však potřeba vzít v potaz také otázku dopravních inspektorátů, které v současné chvíli nejsou vybaveny pro vydávání vlastních RZ.

Co by ale tedy tato změna znamenala pro majitele vozidel? V prvé řadě to, že registrační značka by již nebyla vázána na vozidlo, ale na majitele. Při prodeji vozidla by si majitel značku nechal a použil by ji na další vozidlo. Bude na to mít 3 měsíce. Pokud tak v této lhůtě neučiní, značka „propadne“ a mohl by si ji koupit někdo jiný. To bude potřeba si hlídat, protože jednotlivé značky musí být unikátní a nemohlo by se stát, že by jezdila dvě auta se stejnými RZ, např. s nápisem BOSS nebo MAFIAN :)

Vydání vlastní RZ bude zpoplatněno 5 tisíci Kč za každou tabulku. Pokud už teď máte nápad, co si na vlastní RZ dát, bedlivě sledujte nové informace a buďte u okének jako první nebo vám váš nápad někdo vyfoukne! ;)

-PS-

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru