Lamborghini potvrdilo své SUV

Autor: Pavel Srp - 23. 2. 2012


Italský výrobce supersportovních automobilů s býkem ve znaku opět a znovu potvrdil, že své SUV opravdu chystá. Únik ze sesterské koncernové Audi donutila Lamborghini „promluvit“. Má se jednat o třídveřové SUV s pohonem všech čtyř kol, představeno má být v dubnu v Pekingu a jmenovat se bude Lamborghini MLC.

Auto bude založeno na platformě, kterou používají Audi Q7, Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne, a kterou využije i SUV od Bentley. Lamborghini dostalo povolení ji upravit. Vpředu umístěný motor V10 z Gallarda bude dávat okolo 580 koní, ale bude přeprogramována řídící jednotka a motor bude poskytovat více točivého momentu, navíc od nižších otáček. Je také více než pravděpodobné, že půjde o první model s hybridním pohonem. Atakovat by mohl výkonovou hranici 600 koní.

Na MLC se podílejí inženýři ze stejného týmu, kteří pracovali na modelu Aventador. Mají za úkol co nejníže snížit hmotnost pomocí karbonových dílu na karoserii i v interiéru a výsledkem má být hmotnost pod 2 000 kg.

První skici jsme vám už ukazovali a je z nich vidět, že přední část Lamborghini MLC vypadá jako zvýšený Estoque, bude mít „baculaté“ blatníkya celkově velmi agresivní vzhled.

Ne nadarmo bude koncept představen práve v Pekingu. V Číně se stále čím dál tím více rozvíjí tamější trh a odvážné odhady automobilky hovoří o globálním prodeji v roce 2015/2016 (kdy se očekává uvedení na trh) cca 1 500 vozů ročně s největšími prodeji právě v Japonsku a USA.

Pokud se vše povede, stojaté vody dnešních zaběhlých SUV budou řádně rozvířeny…. :)

-PS-

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru