Spy foto: Hybridní BMW i8

Autor: Pavel Srp - 10. 2. 2012


Hybridní BMW i8, které automobilka představila na podzimním frankfurtském autosalonu, se pilně testuje. Už jsme si ho jednou při testech ukázali, ale fotky nebyly moc kvalitní. Na dnešních fotografiích můžeme, i přes značné maskování, vidět, že se sériový model od koceptu, který si už zahrál i ve filmu, příliš lišit nebude.

V útrobách BMW i8 se očekává opravdu silné hybridní pohonné ústrojí. Původně plánovaný naftový motor o objemu 1,5 litru nahradí zážehový o stejném objemu, bude umístěn vzadu a bude pohánět zadní kola. Vpředu bude umístěn elektromotor, který bude pohánět přední kola. Oba motory se o pohon budou starat vždy dohromady. Přesné údaje zatím nejsou příliš jasné a liší se, proto si počkejme na nějaké bližší informace. Jediné, co se neliší, je zrychlení z 0 na 100 km/h, které bude pod 5 sekund! BMW i8 bude tedy na paty šlapat i nejsilnějším BMW modelům: M5 (4,3 sekundy) a M3 (4,6 sekundy).

S těmito výkony by vás nejspíše ani nenapadlo, že budete jezdit pouze za pár litrů na 100 kilometrů. Píše se o kombinované spotřebě paliva (dle Evropské zkušebního cyklu) nižší než 3 l/100 km a průměrné reálné spotřeby paliva o pět až sedm litrů.

„Í-osmička“ se bude vyrábět v továrně BMW v Lipsku od poloviny roku 2013 a první prodejní kousky dorazí k dealerům na počátku roku 2012. Cena se odhaduje kolem 200 000 amerických dolarů, což je 3 800 000 Kč. A to je dost peněz!

-PS-

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru