Spy foto: 3x Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Autor: Pavel Srp - 10. 2. 2012


Mercedes-Benz svým modelem CLS založil novou „třídu“ v automobilovém světě. Přivedl k životu sedan s tvary kupé. Toto karosářské provedení se na trhu „chytlo“ tak moc, že se objevilo i v nabídce mnoha dalších automobilek. Jmenujme alespoň některé modely: Volkswagen (Passat) CC, Porsche Panamera, Audi A5 Sportback nebo A7, a podobně. V Mercedesu si ale řekli, že to přece nenechají jen tak a vymyslí něco nového a podobně úspěšného. A vymysleli…

Když před pár lety představila studii CLS Shooting Brake s karoserií, která vypadala – s trochou nadsázky – jako „sedanokombi“, sklidila velký úspěch. Padlo tedy jasné rozhodnutí: Do výroby! Svědomitě se pracovalo a pracovalo, až vznikl sériový model, který se již pár týdnů projíždí zamaskovaný po silnicích a sbírá „o sobě“ informace. :)

Při pohledu na spy fotky můžeme vidět, že se auto od konceptu příliš lišit nebude. Pro sériový model se jen decentně „učesala“ přední a zadní část. Motory by CLS Shooting Brake mělo sdílet s „obyčejným“ CLS. Zda bude verze AMG se musíme nechat překvapit. Naše zdroje mlčí jako hrob.

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake se má začít prodávat již tento rok v létě za ceny vyšší než CLS. Líbí se vám? :)

-PS-

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru