Nový monopost Ferrari pro Formuli 1 pro sezónu 2012 – foto + video

Autor: Anina Russová - 8. 2. 2012


Ferrari v pátek 3.února 2012 představilo svůj nový monopost Formule 1 pro sezónu 2012, se kterým by se rádo umístilo na stupních vítězů. Ale nic není tak jednoduché a sníh netrápí jen nás běžné smrtelníky. Velkolepý ceremoniál, který mělo Ferrari připravený, se musel na poslední chvíli zrušit, a to z důvodu nečekaných přívalů sněhu. Je pravda, že v Maranellu až zase tak často nesněží… :)

Tým to vyřešil šalamounsky a zveřejnil alespoň několik snímků nového monopostu na svých oficiálních stránkách. Ferrari slibovalo poněkud radikálnější přístup k nové formuli, a tak se také stalo. Vůz je kompletně přepracován a pod vedením nového technického ředitele, pana Pata Frye, vznikl doslova technický skvost.

Automobilka měla tento týden svůj monopost testovat nejdříve v Italském Fioranu a posléze také na španělském okruhu Jerez de la Frontera, ale nečekané přívaly sněhu vše komplikovaly.Ale nakonec se povedlo. Bylo 9 hodin a pět minut ráno, když se v boxové uličce zjevila postava a nebyl to nikdo jiný než Felipe Massa, který se chystal na první zahřívací kolo s novou formulí. Chvíli po 13,00 se mu povedlo testovací závod o 51 kolech dokončit v čase 1.22.815. Čas pěkný, ale prim stále drží Kimi Räikkönen s časem 1.19.670.

Uvidíme, jak se v dalším testování Ferrari pochlapí a jak svůj vůz do prvního závodu, který se jede 16.3.-18.3. v Australském Melbourne! :)

 

Video:

-AR-

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru