Jay Leno: Garáž snů

Autor: Anina Russová - 17. 1. 2012


Jay Leno je jeden z nejznámějších a také nejoblíbenějších komiků a moderátorů ve Spojench státech. Na tom by nebylo nic až tak zajímavého, kdyby Jay nebyl také obrovským milovníkem, znalcem a hlavně sběratelem aut všeho druhu. Jeho garáž je proslavená a troufám si tvrdit, že alespoň jedno z jeho aut touží mít ve své garáži každý z nás. Zkusme se tedy podívat za ta težká garážová vrata a nechme se přenést do říše snů.

Garáž se nachází ve stále slunné Jižní Kalifornii a její rozloha čítá celých 17.000 metrů čtverečních. Zdá se vám to hodně? Pokud si do této rozlohy promítneme obrovskou dílnu ve které je možno pracovat zároveň až na deseti autech, parkovací místa pro každé ze zhruba stovky skvostných aut vlastněných přímo Jayem, speciální mycí boxy a mnoho dalšího, tak toto číslo nevypadá až tak neskutešně. A protože mnoho aut na kterých Jay a nebo jeho tým pracuje jíž mají svá léta a protože ke své práci potřebují jen to nejlepší, vlastní ve své dílně to nejnovější a nejlepší možné vybavení.

Co je potřeba zmínit je to, že opravdu se jedná o garáž, ne o muzeum! A na tomto si majitel velmi zakládá. Všechna auta v garáži jsou plně pojízdná a Jay sám velmi rád všechny projíždí na výletech po sluncem stále zalitém pobřeží. Díky péči, kterou každý mechanik věnuje jednotlivým vozům je úplně jedno jestli se jedná o stařičký Stanley Steamer z roku 1906 a nebo Jayův oblíbený Buick z roku 55. A abych vysvětlila slovo oblíbený. Jedná se o vůz, který koupil pan Leno osobně, přijel v něm do Kalifornie a pokoušel své štěstí jako komik v pouličních divadlech. Díky tomuto autu měl i několik měsíců kde spát, takže je jasné, že vztah k tomuto Buicku musí mít velmi silný.

Na závěr Vám zkusím předložit jen něco málo ze skvostů, které se schovávají u Jey Lena v garáži. Je to mimo jiné 1959 Aston Martin DB2/4 Mark III, 1909 Baker Electric,  1989 Bentley Turbo Rm, 1967 Lamborghini 400 GT, 2012 Lamborghini Aventador LP700-4, 1955 Mercedes-Benz 300SL Gullwing Coupe a mnoho, ale opravdu mnoho dalšího. Podívejte se na přiložená videa a přeneste se společně s námi do slunné Kalifornie do garáže snů.. :)

-AR-

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru