Lamborghini Nitro – novinka na poli traktorů – video

Autor: Anina Russová - 26. 2. 2013


Automobilku Lamborghini asi netřeba někomu nějak dlouze představovat. :) Supersporty téhle značky jsou po desetiletí jedním z těch nejlepších, které si můžete do své garáže vybrat. Ale to, že automobilka nezačínala se supersporty už možná každý neví. Pojďme se na to tedy podívat.

V roce 1948 založil Ferrucio Lamborghini, od jehož smrti před pár dny, 20.února 2013 uplynulo již 20 let, společnost s názvem Lamborghini Trattori S.p.A.. Ta byla určená pouze pro výrobu tehdy velmi potřebných zemědělských traktorů. V roce 1959 k traktorům přibyla ještě výroba klimatizací. Teprve v roce 1962 vznikla společnost s názvem Automobili Lamborghini, která se již věnovala výrobě supersportů, které známe a obdivujeme dodnes.

Ale vraťme se právě k traktorům. Ani v roce 2013 se automobilka tématu traktorů nevzdává. Právě naopak. V minulých dnech byl pomocí fantastické reklamy představen zbrusu nový Lamborghini Nitro, tedy poslední modelová řada tohoto pracovního stroje. Co si budeme povídat, tohle už má do toho klasického traktoru, který známe i z našich luhů a hájů, docela daleko.

První, co každého nejspíš zaujme, je vzhled. Ten měl na starosti slavný Giugiaro, jehož práci asi netřeba představovat. Snad jen pro osvěžení paměti. Mezi jeho výtvory patří VW Golf první generace, Lotus Esprit, Lancia Delta a mnohé další. Karoserie traktoru Lamborghini Nitro je krásně zaoblená, nikde nepřekážejí zbytečné hranky a vzadu jsou navíc umístěna LED světla. No, pokrok vážně nejde zastavit. :) Prostorný a pohodlný interiér poskytuje z kabiny bezproblémový výhled doslova do všech stran. A to nejen díky otočné sedačce, ale také díky bohatě prosklenému kokpitu.

Věřím, že vám stejně jako mě po shlédnutí videa dojde, že žádný traktorista z Horní Dolní se bez tohoto výdobytku moderní techniky neobejde. :)

Štítky: , , ,

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru