Volkswagen na Worthersee: Polo R WRC Street Concept

Autor: Pavel Srp - 18. 5. 2012


Ne jednom z největších evropských tuningových srazů se prezentují také přímo automobilky. Co na srazu ukáže Škoda a SEAT už víme, chyběl nám ale hlavní Volkswagen. To už teď však není pravda. Volkswagen u jezera předvedl stylové Polo R WRC Street Concept.

Při pohledu na fotky si asi povíte něco ve smyslu jako no a? Ale tohle Polo bude rychlejší než Golf GTI! Pod jeho kapotou se totiž ukrývá stejný motor, tedy přeplňovaný čtyřválcový dvoulitr o výkonu 221 koní (o 10 víc než Golf GTI). To je oproti standardnímu 1,4TSI 132 kW/180 koní zase docela skok. :)

Není to jediná změna oproti obyčejnému Polu. Má velké křídlo na zádi a jinak tvarované nárazníky, přední s většími nasávači vzduchu a spoilerem a do zadního byl integrován difuzor. Bíle lakovanou karoserii doplnila kontrastní černá kola.

Tohle auto je vlastně takovým civilním klonem závodního Volkswagenu Polo R WRC, které do světového šampionátu vstoupí už příští rok. Pod jeho kapotou bije motor o objemu 1,6 litru přeplňovaný turbodmychadlem, který nabídne 300 koní!

Pokud by se návštěvníkům auto líbilo, Volkswagen uvažuje o tom, že by ho již příští rok začal prodávat. Nechme se překvapit, jak to celé dopadne…

-PS-

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru